Randevu Sistemi Hukuki danışma talepleri için Mutluer Hukuk Bürosu internet sitesi için hazırlanan çevirim içi randevu sistemi ile elektronik posta tabanlı olarak randevu istemek, kısaca sorun hakkında bilgi vermek mümkün. 

Avukatlık ticari bir hizmet olmamakla birlikte, avukatın ücret almaksızın birebir danışmanlık vermesi yasaktır. Bu hususta baro tarifelerinde belirlenen en az danışma ücretini ödemeniz gerekmektedir. 

Danıştığınız konu neticesinde bir dava açılması söz konusu olur ise bu davaya ilişkin avukatlık ücretinden, başlangıçta ödenen danışma ücreti mahsup edilmektedir. 


Telefon yolu ile danışabilir miyim? 

Konu hakkında bu bölümdeki çevirim içi hukuki danışma hakkında yazdıklarımız aynen geçerli olup, avukatların telefon ile hukuki bilgi vermeleri yasalar çerçevesinde mümkün olmadığından, randevu istemeniz gerekmektedir.


Çevirim içi olarak danışabilir miyim?

Avukatlık mevzuatı gereğince avukatların birebir danışmanlık hizmeti verebileceği tek yerin avukatlık bürosu olması, ve yine mevzuatımıza göre danışma ücreti alınması da zorunlu olması nedenleri ile site üzerinden ücretsiz ve çevirim içi danışmanız mümkün değildir. Bu itibarla randevu talebinde bulunmanız, size verilen günde ofisimizde hazır bulunarak, danışma ücretini ödemeniz suretiyle birebir ve yüz yüze danışmanız gerekmektedir.


Hukuki danışma ücretinizi nasıl ödeyebilirim?

Danışma ücreti danışma öncesi; peşin ve nakit olarak ödenir. Danışma süresi normal şartlar altında 1 saattir. İstanbul gibi metropol bir kentte yaşamanın bir zorunluluğu olsa gerek, hepimiz için en değerli şey zamandır. Bu açıdan yapılacak görüşmenin verimli olabilmesi için lütfen aşağıdaki maddelere özen gösteriniz;

1- Danışacağınız konudaki tüm evrakları yanınızda getiriniz,

2- Kimliğinizi yanınızda getiriniz,

3- Konuyu özetledikten sonra, avukatınızın soracağı sorulara doğru ve özenli bir şekilde cevap veriniz. Danışmada kesinlikle net ve dürüst olmalısınız. Yanlış vereceğiniz bilgi, avukatınızın sizi yanlış yönlendirmesine neden olabilir.

4- İşinizin dava veya icra takibi gibi kanunlarda özel sürelere tabi işlerden olduğunu düşünüyorsanız, randevu saatini de hesaplayarak ve son gün olması durumunu da göz önünde tutarak görüşünüz. Acil olarak işlem yapılması gerektiğinde;

a) Noter’ den vekaletname çıkarmanız gerekmektedir,

b) Dilekçenin yazımı,

c) İstanbul trafiğinde ilgili adliyeye ulaşımda geçecek zamanı hesaplayınız.

d) Mahkeme ve İcra veznelerinin kapanış saati olan 15.30’dan önce dilekçenin harçlandırılması işlemlerine geçecek zamanı hesaplayınız.

5- Danışma ücreti, hukuki işlem (dilekçe, sözleşme vb.) ücreti ve vekalet ücretlerinin ayrı olduğuna dikkat ediniz. Görüşme sırasında danışma dışında bir işlem yapılacaksa bunun ücretinin ne olacağını sormaktan çekinmeyiniz.

6- Danışma sırasında yapılan konuşmalar avukat tarafından yazılı olarak not alınacağı gibi kabulünüz halinde ses ve görüntü kayıt sistemleri ile de kaydedilebilir. Bu bilgiler tarafımızdan müşteri memnuniyeti ve güvenlik nedeniyle muhafaza edileceği gibi avukatların yaptıkları görüşmeler hakkında yazılı olarak not tutmaları gerektiğini de unutmayınız.

7- Konuşulan işe ilişkin bir dava veya icra takibi var ise; avukatınız ile avukatlık sözleşmesi imzalamanız gerekmektedir. Bu itibarla yapılacak masrafları ve işin niteliğini, hizmetin süresini belirlemek için merak ettiklerinizi sormaktan çekinmeyiniz.

8- İş tek bir danışma ile bitmeyecek ise; buna ilişkin detayları ve ödemeniz gereken ücreti peşinen sorunuz.

 

Önemli Not: İletişim bilgileri sadece randevu içindir.

Telefon veya e-posta yolu ile kesinlikle danışmanlık hizmeti verilmez.

info@mutluer.av.tr adresinden e-postayla 0212 226 30 38 numaralı ofis telefonlarımızdan 0532 263 41 65 numaralı cep telefonumuzdan randevu isteyiniz.

Çalışma saatlerimiz Hafta içi : 09:00-18:00


Bizimle İletişime Geçin

Detayları bize yazın size en kısa sürede ulaşalım


Tüm hakları saklıdır. 2020 Mutluer Hukuk Bürosu